
اگر بخواهیم در فارکس چه با پراپ تریدینگ یا حالت عادی یا هر بازار دیگری ترید کنیم باید دو روش پیش بینی اتفاقات بازار را یاد بگیریم. این دو روش، تحلیل تکنیکال و بنیادی نام دارند. در روش تحلیل تکنیکال بیشتر روی نمودارها و تغییرات قیمت متمرکز میشویم اما در تحلیل بنیادی همانگونه که از نام آن مشخص است پایه و اساس یک دارایی را بررسی میکنیم. طبیعتاً تحلیل بنیادی یا فاندامنتال اهمیت بیشتری در فارکس یا هر بازار دیگری دارد. نتایجی که بر اثر تحلیل فاندامنتال به دست میآوریم قابل اطمینانتر هستند و بهتر میتوانیم با آنها آینده بازار را پیش بینی کنیم. در واقع با آنالیز فاندامنتال متوجه میشویم که ارزش واقعی هر دارایی چقدر است. وقتی به این نتیجه مهم برسیم میتوانیم وضعیت فعلی دارایی را با آن چیزی که باید به آن برسد مقایسه کنیم.

تحلیل فاندامنتال چیست ؟
تحلیل فاندامنتال یا آنالیز بنیادی مفهوم بسیار مهمی است که هر کسی میخواهد در فضای فارکس یا هر بازار مالی دیگری به موفقیت برسد باید با آن آشنا شود. در تحلیل فاندامنتال قرار نیست تغییرات قیمت و احساسات را در نظر بگیریم بلکه میخواهیم ساختار و اساس یک دارایی را بررسی کنیم. به همین خاطر روی اسناد و آمار و ارقامی که در مورد مثلاً جفت ارزهای فارکس وجود دارد متمرکز میشویم. البته در این تحلیل هم مانند تحلیل تکنیکال نیاز به بررسی شاخصها و پارامترهای گوناگونی داریم. با این وجود تحلیل فاندامنتال نیازی به بررسی نموداری ندارد و احتمال رقم خوردن نتایج حاصل از آن نسبت به تحلیل تکنیکال بسیار بیشتر است. به همین دلیل است که اکثر معاملهگران حرفهای بازار به علاقمندان ترید تاکید میکنند تا زمانی که تحلیل بنیادی یاد نگرفتهاند خود را تحلیلگر بازار ندانند.
تفاوت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
تفاوت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال را میتوانیم از چند بعد بررسی کنیم. به همین دلیل بهتر است تفاوتهای این دو روش تحلیل را در چند بخش خدمتتان بیان کنیم:
- نحوه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال با هم تفاوتهای اساسی دارد. در تحلیل تکنیکال میخواهیم گذشته یک دارایی را مد نظر قرار دهیم و بر اساس آن آینده را پیش بینی کنیم. یعنی نمودارهای گذشته را میبینیم و حدس میزنیم که در آینده چه اتفاقاتی رخ میدهند. در تحلیل بنیادی چنین رویکردی نداریم و روی اسنادی تمرکز میکنیم که اساس و بنیاد دارایی را به خوبی مشخص میکنند.
- تحلیل فاندامنتال نسبت به تحلیل تکنیکال قابل اطمینانتر است. یعنی نتایج حاصل از تحلیل بنیادی به احتمال زیاد رخ دهند اما در مورد تحلیل تکنیکال هیچ وقت نمیتوانیم اطمینان خوبی داشته باشیم. همیشه قرار نیست داراییها طبق یک روال مشخص عمل کنند و بارها این اتفاق رخ داده که گذشته و آینده یک دارایی کاملاً با هم متفاوت بوده است.
- تحلیل تکنیکال نهایتاً میتواند یک نقطه ورود خوب برای ما مشخص کند. هرچند روشهای مختلفی برای تعیین حد سود یا ضرر با این روش موجود هستند اما قطعاً این روشها تضمین شده نیستند. با تحلیل فاندامنتال علاوه بر اینکه میتوانیم نقاط ورود را پیدا کنیم برای تشخیص نقاط خروج هم اطلاعات خوبی در اختیار داریم.
-
تحلیل تکنیکال vs تحلیل فاندامنتال
مفاهیم و شاخص های مهم در تحلیل فاندامنتال
حالا که مرز بین تحلیل فاندامنتال و تکنیکال را خیلی خوب متوجه شدیم باید سراغ مفاهیم و شاخصهای کلیدی تحلیل بنیادی در فارکس برویم. تحلیل فاندامنتال در هر بازار مالی شاخصهای خاص خود را دارد. با وجود اینکه بسیاری از شاخصهای تحلیل فاندامنتال بین تمام بازارها مشترک هستند اما مفاهیمی هم وجود دارند که مخصوص فارکس باشند. مهمترین شاخصهای تحلیل فاندامنتال در فارکس را با هم بررسی میکنیم.
تولید ناخالص داخلی -GDP
آشنایی با تولید ناخالص داخلی GDP و تحلیل آن نه تنها در آنالیز فاندامنتال بلکه برای زندگی ما هم مفید است. تولید ناخالص داخلی ارزش کل کالا و خدماتی که در سلامت اقتصادی کشور تاثیر دارند را مشخص میکند. با توجه به اینکه در فارکس قرار است روی جفت ارزها سرمایهگذاری کنیم با کمک تولید ناخالص داخلی میتوانیم وضعیت کشورها را با هم مقایسه نماییم. اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی معمولاً هر سه ماه یک بار توسط وب سایتهای معتبر گزارش میشوند. با کمک این اطلاعات میتوانیم برای روندهای کوتاه مدت و بلند مدت فارکس برنامهریزی کنیم.
شاخص قیمت کالا – CPI
شاخص بعدی که در تحلیل فاندامنتال به آن میپردازیم (consumer price index) CPI است. شاخص قیمت کالا میانگین وزنی کالاها و خدمات ۲۰۰ دسته مثل غذا، انرژی حمل و نقل را محاسبه میکند. با این شاخص مهم متوجه میشویم که تورم کشورها در حال حاضر چگونه است. همچنین با کمک اطلاعاتی که از این شاخص به دست میآیند بهتر میفهمیم که آیا دولتها در کنترل بازار عملکرد خوبی داشتهاند یا خیر.
تورم – Inflation
یکی از مهمترین شاخصهای فاندامنتال فارکس، تورم Inflation است. تورم تاثیر زیادی روی اقتصاد کشورها میگذارد و باعث کاهش یا افزایش قدرت خرید کالا و استفاده از خدمات میشود. از شاخص تورم هم برای بررسی سلامت اقتصادی کشور میتوان استفاده کرد. وقتی تورم افزایش پیدا میکند قدرت خرید کالا در یک جامعه ضعیف میشود و پول ملی آن با سقوط مواجه میگردد. داشتن تورم پایین هم نشانه قدرت خرید بالا و اقتصاد قوی در یک کشور است.
نرخ بهره – Interest Rate
نرخ بهره توسط بانک مرکزی هر کشوری تعیین میشود. تعیین این نرخ نه تنها برای بازار فارکس بلکه برای بازارهای سهام هم بسیار مهم است. نرخ بهره در واقع نشان میدهد که یک بانک از بانک مرکزی در یک دوره خاص چقدر میتواند وام بگیرد. با وجود اینکه افزایش نرخ بهره برای بازارهای سهام اتفاق مثبتی نیست اما در فارکس چون سبب جذب سرمایهگذاران میشود تاثیر مستقیم روی یک ارز میگذارد.

عملکرد بانک مرکزی
تا اینجا حداقل متوجه شدیم که اکثر مفاهیم فارکس با عملکرد بانک مرکزی ارتباط نزدیک دارند. مدیریت تورم، تعیین نرخ بهره، سیاست پولی و… بر عهده بانک مرکزی هر کشور است. به همین دلیل بررسی عملکرد بانکهای مرکزی مهم جهان مثل فدرال رزرو، بانک مرکزی اروپا، انگلستان، ژاپن و استرالیا برای فعالیت در فارکس ضروری است. معاملهگران بازار فارکس باید سیاستهای بانکهای مرکزی را مرتباً بررسی کنند و اعلامیههای جدید آنها را مطالعه نمایند.
اطلاعات اشتغال
بعضی از تحلیلگران فکر میکنند در تحلیل فاندامنتال فقط باید روی نرخ بیکاری متمرکز شوند. علاوه بر نرخ بیکاری دادههای دیگری مثل میانگین درآمد ساعتی، میانگین هفته کاری و مشارکت کارکنان که در کنار هم اطلاعات اشتغال نامیده میشوند برای شناخت اساس و بنیاد یک بازار ضروری هستند. وقتی دادههای اشتغال مثبت و مناسب باشند یعنی پول ملی یک کشور قدرت بالاتری در سطح جهان دارد. از سرمایهگذاری روی جفت ارزهایی که شامل آن پول هستند میتواند در آینده به نفع سرمایهگذار یا معاملهگر باشد.
حقوق و دستمزد غیرکشاورزی – NFP
حقوق و دستمزد غیر کشاورزی یا NFP در تحلیل فاندامنتال بسیار مهم است. این شاخص را هم میتوانیم در میان شاخصهای مرتبط با اشتغال قرار دهیم اما اهمیت آن بسیار زیاد است و به همین دلیل جداگانه آن را بررسی میکنیم.NFP نشان دهنده تعداد کل کارگران حقوق بگیر به استثنای سازمانهای غیرانتفاعی، خانوارهای خصوصی و مزارع است. البته این اطلاعات صرفاً برای ایالات متحده منتشر میشود و اگر بالاتر از حد انتظار عمومی باشد یعنی دلار روند رو به رشدی خواهد داشت.
خرده فروشی – Retail Sales
یکی دیگر از شاخصهای فاندامنتال خرده فروشی است. طبیعتاً در این شاخص مقدار کل کالاهایی که به صورت خرده فروشی در یک دوره خاص عرضه شدهاند مورد بررسی قرار میگیرند. اطلاعات مربوط به این شاخص مشخص میکنند که هزینههای مصرف و تقاضا در یک بازار چقدر بوده است. گزارشات خرده فروشی هم به صورت ماهانه و هم سالانه منتشر میشوند.
تراز تجاری – Trade Balance
آخرین شاخص فاندامنتال مهمی که با هم بررسی میکنیم تراز تجاری است. تفاوت بین صادرات و واردات در یک کشور را تراز تجاری میگویند. وقتی میزان صادرات از واردات بیشتر باشد به اصطلاح میگویند مازاد تجاری رخ داده و وقتی واردات بیشتر از صادرات باشد به آن کسری تجاری میگویند. طبیعتاً وقتی تراز تجاری بیشتر باشد ارز یک کشور رشد میکند. به همین ترتیب وقتی کسری تجاری بیشتر باشد پول ملی کشور سقوط میکند. تمام شاخصهایی که بررسی کردیم در تحلیل فاندامنتال مهم هستند اما به طور کلی تمامی موضوعاتی که با قیمت ارزهای رایج جهان مرتبط هستند را در این روش تحلیل باید بررسی کنید تا نتایج بهتری بگیرید.

پروسه تحلیل فاندامنتال
برای استفاده درست از تحلیل فاندامنتال باید روند آن را به خوبی بشناسیم. پروسه تحلیل فاندامنتال باید به شکل زیر دنبال شود تا نتایج خوبی داشته باشد:
- تحقیق: برای انتخاب یک جفت ارز مناسب در بازار فارکس باید به اندازه کافی در مورد آن تحقیق کنیم. ارز ملی کشور با پیشینه اقتصادی، ثبات سیاسی و شرایط اجتماعی آن ارتباط مستقیم دارد. پس باید در مورد گذشته کشوری که میخواهید روی جفت ارز شامل پول ملی آن سرمایهگذاری کنید تحقیق کرده باشید.
- بدهی اقتصادی: بدهی ملی کشورها به عنوان یکی از موضوعات مهم سیاست عمومی آنها شناخته میشود. وقتی یک کشور بدهیهای انبوه زیادی داشته باشد پس انداز و درآمد آن کاهش پیدا میکند. به همین دلیل نرخ بهره افزایش پیدا کرده و وضعیت کلی اقتصاد نامناسب میشود. در طرف مقابل کشورهایی که بدهی کمتری داشته باشند با ثباتتر هستند و معمولاً تجار و سرمایهگذاران بیشتر به آنها جذب میشوند.
- رقبا: وقتی میخواهید یک جفت ارز را در فارکس انتخاب کنید تحلیل فاندامنتال میگوید رقبای آن را هم به خوبی بشناسید. قرار نیست تحلیل فاندامنتال شما با نتایج قطعی همراه باشد و ممکن است تمام پیشبینیهایی که میکنید اشتباه از آب در بیاید. وقتی رقبای جفت ارز مورد نظرتان را بشناسید در شرایط سخت یک جایگزین مناسب برای سرمایهگذاری مجدد دارید.
- دیدگاه بلند مدت: اگر با انگیزه نوسانگیری و تفکر کوتاه مدت به بازار فارکس نگاه میکنید بهتر است اصلاً تحلیل فاندامنتال یاد نگیرید. چشم انداز این مدل تحلیلگری بلند مدت است و اگر برای آن برنامهریزی نکنید فاندامنتال کاربردی برای شما ندارد. با بررسی تولید ناخالص داخلی و برنامههای اقتصادی آینده کشور میتوانید چشم انداز بلند مدت پول ملی آن کشور را به خوبی متوجه شوید.
- بررسی اخبار و اطلاعات اقتصادی: برای تحلیل فاندامنتال روی یک جفت ارز به این نیاز دارید که اخبار و اطلاعات اقتصادی جدید را مطالعه کنید. اخبار و اطلاعات اقتصادی روی سرنوشت جفت ارزها تاثیر مستقیم میگذارند و بدون آنها نمیتوانید تحلیل فاندامنتال قدرتمندی داشته باشید.
- تصمیم گیری: بعد از اینکه تمام مراحل قبلی را پشت سر گذاشتید و بر اساس تحلیل فاندامنتال به چند جفت ارز خاص رسیدید اکنون باید تصمیم بگیرید که بین آنها سبدی متشکل از چند جفت ارز را تشکیل دهید. حال میتوانید پول خودتان را روی آن جفت ارزها سرمایهگذاری کنید و منتظر آینده بمانید.
تحلیل فاندامنتال
ابزار ها و سایت های مهم در تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال فارکس بدون استفاده از ابزار و سایتهایی که اطلاعات مورد نیازمان را در اختیارمان بگذارند غیرممکن است. برای تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس باید از ابزار زیر استفاده کنیم:
- اینوستینگ: یکی از معروفترین سایتها در حوزه سرمایهگذاری اینوستینگ است و با استفاده از آن میتوانید به دادهها و نمودارهای گوناگونی به صورت رایگان دسترسی داشته باشید. اخبار و تحلیلهای اقتصادی هم در این سایت به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرند.
- فارکس فکتوری: فارکس فکتوری برای تحلیل فاندامنتال فارکس گزینه ایده آلی است. در این سایت میتوانید از قابلیت تقویم اقتصادی و مقایسه بروکرها هم استفاده کنید.
- بلومبرگ: اگر اهل مطالعه اخبار اقتصادی باشید احتمالاً نام بلومبرگ را بارها شنیدهاید. این وب سایت اقتصادی مرجع اصلی دریافت اطلاعات گوناگون برای معاملهگران و سرمایهگذاران بزرگ است.
- رویترز: رویترز فقط یک سایت تحلیل اقتصادی نیست اما اطلاعات اقتصادی که در اختیار معاملهگران قرار میدهد برای پیشبینی آینده فارکس مناسب هستند. از طرفی با توجه به اینکه اخبار سیاسی هم روی تحلیل فاندامنتال تاثیر دارند رویترز گزینه خوبی برای شما خواهد بود.
ابزار های تحلیل فاندامنتال
مزایا و معایب تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال فارکس مانند هر روش تحلیلگری دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای اینکه شناخت عمیقتری نسبت به روش تحلیل بنیادی داشته باشید باید با مزایا و معایب این کار آشنا شوید.
مزایای تحلیل فاندامنتال
تحلیل فاندامنتال مزایای بسیار زیادی دارد و تقریبا بدون آن نمیتوان در بازار فارکس به عنوان یک معاملهگر فعالیت کرد. با این حال مزایای تحلیل بنیادی را دقیقتر بررسی میکنیم:
- وقتی از روش تحلیل فاندامنتال استفاده کنید طبقهبندی گستردهای از اطلاعات یک جفت ارز را در اختیار دارید. به این ترتیب پیش بینی عملکرد آن جفت ارز در آینده برای شما همیشه مقدور خواهد بود.
- با تحلیل فاندامنتال میتوانید ارزیابی جامعی از عملکرد جفت ارزها داشته باشید و پتانسیل رشد آنها را بسنجید. نتایجی که از این روش تحلیلگری به دست میآورید قابل اعتماد هستند.
- برای افرادی که دوست دارند به صورت بلند مدت در بازار حاضر باشند تحلیل فاندامنتال بهترین انتخاب خواهد بود. اساساً تحلیل فاندامنتال برای افرادی مناسب است که در بازههای بلند مدت سرمایهگذاری کنند.
- مزیت دیگری که تحلیل فاندامنتال دارد کمک به مدیریت ریسک است. معاملهگری که میخواهد در فارکس موفق شود اول باید ریسک معاملات خود را به خوبی کنترل کند و با تحلیل بنیادی این کار امکانپذیر است.
معایب تحلیل فاندامنتال
با وجود اینکه یادگیری تحلیل فاندامنتال برای یک معاملهگر ضروری است اما این روش تحلیلگری هم ایرادات خاص خود را دارد و نمیتوان آنها را کتمان کرد. مهمترین ایرادات تحلیل بنیادی عبارتند از:
- تحلیل فاندامنتال بسیار سختتر و پیچیدهتر از تحلیل تکنیکال است و به همین دلیل اکثر معاملهگران هنگام یادگیری آن با چالشهای بسیار زیادی مواجه میشوند.
- کیفیت تحلیل بنیادی در فارکس تا حد زیادی وابسته به نظرات شخصی تحلیلگر است. از یک شاخص اقتصادی هر تریدری میتواند تحلیل شخصی خود را داشته باشد و به همین دلیل گاهی اوقات علاقه به برخی جفت ارزها سبب میشود تا معاملهگر در تحلیل به نتایج قابل اعتمادی نرسد.
- اگر علاقه به نوسانگیری یا فعالیت کوتاه مدت در فارکس دارید اصلاً سراغ تحلیل فاندامنتال نروید. این تحلیل برای معاملهگران مناسب است که به بازار با نگاه بلند مدت نگاه کنند. در حقیقت نمیتوانید از تحلیل بنیادی برای یک بازه کوتاه مدت انتظار نتایج خوبی داشته باشید.
روش استفاده از تحلیل فاندامنتال با ترکیب با سایر روش ها
برای موفقیت در فارکس استفاده از تحلیل فاندامنتال ضروری است اما کافی نیست. تحلیل بنیادی به شما نشان میدهد که یک جفت ارز از چه ساختار اقتصادی برخوردار است و آیا میتوان به آینده آن امیدوار بود یا خیر. هرچند این تحلیل در مورد مدیریت ریسک و پیدا کردن نقاط ورود اطلاعات کافی در اختیار شما نمیگذارد. پس برای اینکه در بازار به موفقیت برسید باید در کنار ترکیبی از تحلیلهای مختلف مثل بنیادی، تکنیکال، خبری و مدیریت ریسک را یاد بگیرید. حتی امکان تحلیل ترکیبی تکنیکال و فاندامنتال هم گاهی اوقات وجود دارد. در واقع برای سرمایهگذاری روی یک جفت ارز شما باید همه این تحلیلها را انجام دهید و وقتی متوجه شدید که ریسک معامله بسیار کم است به آن وارد شوید. با توجه به نکاتی که گفتیم میتوانیم این جمعبندی را داشته باشیم که الفبای موفقیت در بازار شامل یادگیری آنالیز تکنیکال، آنالیز بنیادی، مدیریت ریسک و… است. کسی که میخواهد در فارکس موفق شود باید پکیجی از این اطلاعات را در اختیار داشته باشد و بدون آنها در مسیر موفقیت قرار نمیگیرد.
تحلیل فاندامنتال در بورس
تحلیل فاندامنتال بورس شباهت زیادی به تحلیل بنیادی فارکس دارد اما ابزار و اطلاعاتی که برای این تحلیل به آنها احتیاج داریم متفاوت هستند. برای تحلیل فاندامنتال بورس باید به شکل زیر عمل کنیم:
- در تحلیل فاندامنتال بورس باید روی مفاهیمی مثل EPS، P/E، صورتهای مالی و… کار کنیم. در واقع پارامترهای بررسی بنیادی یک سهم با پارامترهایی که برای بررسی یک جفت ارز مورد استفاده قرار میدادیم متفاوت هستند.
- برای تحلیل بنیادی بورس ایران باید به وب سایتهایی مثل کدال دسترسی داشته باشیم. اطلاعات مالی و اقتصادی شرکتها در سایت کدال بارگذاری میشوند و با آنها میتوانیم وضعیت اقتصادی هر سهم را بهتر متوجه شویم. البته علاوه بر کدال سایتهای دیگری مثل tsetmc هم هستند که میتوانیم اطلاعات مناسبی از آنها برای تحلیل بنیادی بورس به دست آوریم.
- برای تحلیل بنیادی بورس بررسی برخی شاخصها مثل طلا هم میتواند مفید باشد. اگر سهمهای دلاری بازار را انتخاب میکنیم حتماً باید روند ارزش دلار در ایران را هم به خوبی بررسی نماییم.
- برای تحلیل بنیادی بازار بورس به اطلاعاتی که بانک مرکزی منتشر میکند هم احتیاج داریم. مثلاً هر زمان نرخ بهره بین بانکی افزایش پیدا کند باید منتظر وضعیت نابسامان بورس باشیم.
تحلیل فاندامنتال در ارز های دیجیتال
تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال با هر دو بازار بورس و فارکس تفاوتهای زیادی دارد. با توجه به اینکه ارزهای دیجیتال مالک مشخصی در جهان ندارند و هیچ نهادی هم روی آنها نظارت نمیکند برای تحلیل فاندامنتال روی این بازار باید به پارامترهای متفاوتی دقت داشته باشیم. پارامترهایی که در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال به ما کمک میکنند را بررسی خواهیم کرد:
- ارزش بازار: یکی از مفاهیمی که در تحلیل بنیادی بازار ارزهای دیجیتال باید به آن دقت داشته باشیم مارکت کپ است. هرچه ارزش بازار در یک مقطع زمانی بیشتر باشد ریسک سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال کاهش پیدا میکند.
- حجم معاملات: بررسی حجم معاملات در تحلیل فاندامنتال بورس و فارکس هم مفید است. حجم معاملات ارزهای دیجیتال هم به مجموع ارزش تعداد ارزهایی که طی یک بازه زمانی مورد معامله قرار میگیرند وابسته است.
- اخبار: اخبار تاثیر زیادی در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال دارند. تصمیماتی که کشورها در مورد قانون گذاری ارز های دیجیتال میگیرند روی بالا و پایین شدن ارزهای دیجیتال تاثیر مستقیم میگذارند. اتفاقات و رویدادهای ناگهانی در جهان هم روی این بازار تاثیرات زیادی میگذارند و نباید از آنها غافل شویم.
- نقشه راه: نقشه راه هر ارز دیجیتال هدف گذاری آینده آن را نشان میدهد. البته زیاد نمیتوان به نقشه راهی که ارزهای دیجیتال منتشر میکنند اعتماد کرد چرا که قطعاً هر ارز دیجیتالی میخواهد رشد کند اما بسیاری از آنها خیلی سریع در چرخه رقابت حذف میشوند.
- موسس و فاندر ارز دیجیتال : هر چقدر فاندر ارزدیجیتال شخصیت مهم تری باشد و سابقه خوبی در اکوسیستم استارت آپی داشته باشد احتمال موفقیت آن ارز دیجیتال بیشتر میشود.
- سرمایه گذاران اولیه ارز دیجیتال : بیشتر ارز دیجیتال هایی که رشد بزرگی در مارکت تجربه میکنند سرمایه گذاران اولیه مهمی داشتند که روی ایده بنیان گذار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده ، هر چقدر این سرمایه گذار ها بزرگتر و معروف تر باشند احتمالا موفقیت ارز مد نظر بیشتر میشود.
- نحوه استخراج: برخلاف تصور عموم تحلیلگران ارزهای دیجیتال به روشهای مختلفی استخراج میشوند. اینکه نحوه استخراج ارز دیجیتال مورد نظر ما چگونه باشد روی پیش بینی بنیادی آینده آن تاثیرگذار است.
تحلیل فاندامنتال در کریپتو
سخن پایانی
تحلیل فاندامنتال در فارکس، بورس و ارز دیجیتال برای موفقیت معاملهگران ضروری است و نمیتوان آن را کنار گذاشت. شاید بدون تحلیل فاندامنتال در بازار موفقیتهایی به دست آورید اما اگر میخواهید چشم انداز خوبی در بازار داشته باشید و واقعاً یک تریدر حرفهای شوید باید این تحلیل را یاد بگیرید. برای استمرار در موفقیت و نظم داشتن در تریدری یادگیری تحلیل فاندامنتال از نان شب هم واجبتر است. البته یادگیری تحلیل فاندامنتال هیچ وقت تمام نمیشود و تا زمانی که خودتان را تحلیلگر بازار میدانید باید اطلاعاتتان در این زمینه به روز شوند. هرچند اگر لذت واقعی تحلیلگری فاندامنتال را حس کنید خودتان هم همیشه علاقمند هستید که آن را دنبال کنید و از دنیای اقتصاد درک عمیقتری داشته باشید.