برای موفقیت در بازارهایی مثل فارکس باید استراتژی‌های گوناگونی را یاد بگیرید و با موضوعات مختلفی آشنا شوید حتی اگر هیچ وقت از آنها استفاده نکنید. یکی از مفاهیم مهمی که در فارکس وجود دارد و می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم نسبت ریسک به پاداش است. معامله‌گران با این نسبت می‌توانند سود و زیان احتمالی معاملات خود را اندازه‌گیری کنند. به همین دلیل محاسبه این نسبت برای همه افرادی که می‌خواهند در فارکس به موفقیت برسند ضروری است.

ریسک چیست؟

برخی فکر می‌کنند ریسک فقط محدود به امور مالی و به ویژه سرمایه‌گذاری است ولی واقعیت این است که هر کاری که در زندگی انجام دهید ریسک خاص خود را دارد. فقط درجات ریسک تصمیماتی که می‌گیرید با هم متفاوت است. مثلاً سپرده گذاری پول در بانک نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس ریسک کمتری دارد اما معمولاً با سود چندانی همراه نیست. به طور کلی معمولاً سرمایه‌گذاری‌هایی که احتمال سود بیشتری دارند با ریسک بیشتری هم همراه هستند.

نسبت ریسک به ریوارد
نسبت ریسک به ریوارد

 

مفهوم ریسک به ریوارد چیست؟

مفهوم ریسک به ریوارد برای مقایسه پاداش یک معامله نسبت به ضرر احتمالی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً معامله‌گرانی که می‌خواهند در بازارهای آنلاین مثل فارکس یا بورس فعالیت کنند سراغ این نسبت می‌روند. آنها برای اینکه متوجه شوند از معاملات آینده احتمال دارد چقدر سود به دست آورند این نسبت را محاسبه می‌کنند. با مفهوم ریسک به ریوارد معامله‌گر تشخیص می‌دهد که آیا معامله مورد نظر ارزش ریسک کردن دارد یا نه. مثلاً اگر معامله‌گر دارایی خاصی را مد نظر قرار دهد که سرمایه‌گذاری روی آن ۱۰۰ دلار ریسک دارد اما امکان سودآوری تا ۳۰۰ دلار در آن وجود دارد، نسبت ریسک به ریوارد عدد ۳ را نشان می‌دهد. این نسبت به صورت 1:3 نشان داده می‌شود.

چرا باید ریسک به ریوارد معاملاتمان رو محاسبه کنیم؟

برای استفاده از نسبت ریسک به ریوارد در معاملات دلایل گوناگونی وجود دارد. برخی از دلایل اهمیت این نسبت را با هم بررسی می‌کنیم:

  • معامله‌گران با محاسبه نسبت ریسک به پاداش متوجه می‌شوند که آیا دارایی مورد نظرشان ارزش ریسک کردن دارد یا خیر. طبیعتاً آنها برای معامله‌ای که سود ناچیزی دارد وقت خود را تلف نمی‌کنند.
  • استفاده از نسبت ریسک به ریوارد این اجازه را به معامله‌گران می‌دهد که فرصت‌های بالقوه بازار را مقایسه کرده و سراغ دارایی‌هایی بروند که ارزش ریسک کردن داشته باشند. در بازارهای مالی دارایی‌های بسیار زیادی وجود دارد و برای بررسی تمام آنها زمان فوق العاده زیادی نیاز است که با کمک گرفتن از نسبت ریسک به ریوارد می‌توان این زمان را کاهش داد.
  • از نسبت ریسک به ریوارد برای مدیریت ریسک سرمایه‌های خودتان هم می‌توانید استفاده کنید. طبیعتاً معامله‌گران به معاملاتی که ریسک بالا و سود کمی داشته باشند ورود نمی‌کنند.
مفهوم ریسک به ریوارد
مفهوم ریسک به ریوارد

نحوه محاسبه ریسک به ریوارد

برای محاسبه ریسک به ریوارد اول باید ضرر احتمالی و سود بالقوه را به دست آورید. برای محاسبه ضرر احتمالی اول نقطه ورودی مناسبی برای معاملات شناسایی کنید و سپس حد ضرر خودتان را مشخص نمایید. تفاوت بین نقطه ورود و حد ضرر ریسک معامله را نشان می‌دهد. برای اندازه‌گیری سود هم تارگت خودتان در بازار را مشخص کنید و با مقایسه نقطه ورود و تارگت سود بالقوه را به دست آورید. اکنون با تقسیم ضرر احتمالی به سود بالقوه نسبت ریسک به پاداش را محاسبه کرده‌اید.

تفاوت وین ریت ، ریسک به ریوارد وماکسیمم دراو داون

برای مقایسه وین ریت و ماکسیمم دراو داون با نسبت ریسک به ریوارد اول باید این دو مفهوم را بشناسیم. دراو داون و ماکسیموم دراو داون میزان افت سرمایه یک معامله‌گر در فارکس را پس از چند معامله متوالی نشان می‌دهد. وین ریت در معاملات نیز نشان دهنده احتمال موفقیت و سودآوری در یک استراتژی است. کاملا مشخص است که وین ریت، ماکسیموم دراو داون و نسبت ریسک به ریوارد هر کدام مفاهیم متفاوتی را بیان می‌کنند. با این حال ترکیب این سه مفهوم پاسخ معامله‌گرانی که می‌گویند در هر معامله چه مقدار باید ریسک کنم را می‌دهند. در واقع شما به عنوان یک معامله‌گر باید تعادلی بین این سه نسبت متفاوت ایجاد کنید تا با کمترین ریسک به بیشترین سود برسید.

سخن پایانی

نسبت ریسک به ریوارد برای پیش بینی آینده سرمایه‌گذاری مفید است. البته این استراتژی به تنهایی نمی‌تواند عامل موفقیت شما در فارکس یا هر بازار دیگری باشد. همانگونه که در بخش‌های پایانی گفتیم شما باید این نسبت را با مفاهیم دیگری ترکیب کنید و از قابلیت‌های دیگر بازار مثل استیتمنت هم بهره ببرید تا شانس موفقیت داشته باشید. بررسی کامل استیتمنت در فارکس و استفاده از آن در کنار نسبت ریسک به ریوارد می‌تواند فرصت‌های زیادی را در اختیار شما قرار دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن